Blog: Winterbanden een must in de winter?!

1
4819

Zijn winterbanden nou echt een must in de winter? Banden zijn een erg belangrijk deel van je auto en in de winter zijn goede winterbanden van onmisbaar belang! Onderstaande foto laat zien dat winterbanden een must zijn in de winter!

Winterbanden zijn in de winter een must! ABC legt uit waarom.

Het doel van winterbanden is zorgen voor een betere veiligheid voor u en uw mede weggebruikers en dit doel vind ABC erg belangrijk.

Ten eerste de rubbersamenstelling van de band. Het loopvlak van de banden verschillen. Dit is het gedeelte van de band wat in contact komt met het wegdek.

Bij een winterband is dit loopvlak voorzien van rubber wat óók flexibel is bij winterse temperaturen. Het profiel op de winterband kan bij winterse omstandigheden nog steeds vervormen en pakt hierdoor meer grip dan een zomerband.

Het andere verschil heeft te maken met het profielblok. Bij zomerbanden heeft het profielblok maar één aangrijpingspunt. Bij winterbanden is het profielblok voorzien van lamellen. Deze lamellen zorgen ervoor dat er bij kleine krachten vier aangrijpingspunten ontstaan op het wegdek. De aangrijpingspunten zijn erg belangrijk voor meer grip bij het remmen en optrekken.

Wanneer zijn winterbanden belangrijk?

Winterbanden worden echt interessant als de temperaturen onder de 7 graden Celsius komen. Maar ook op een nat of besneeuwd wegdek zal de winterband beter presteren dan uw zomerband.

ABC Banden & Autoservice raad u daarom aan om al winterbanden onder je auto te hebben voordat het officiële winter seizoen begint. Door op tijd uw winterbanden aan te schaffen bent u goed voorbereid op de wintermaanden!

Maak gebruik van de snelle service van ABC. Binnen 2 weken heb je een afspraak om je banden te verwisselen!

1 REACTIE

  1. Ik heb sinds afgelopen jaar winterbanden aangeschaft. Ik moet zeggen dat het verschil wel duidelijk merkbaar is. Vooral bij de koudere temperaturen is het fijner om die winterbanden eronder te hebben zitten. Het verschil tussen de verschillende autobanden is duidelijk te zien! Ik kan het iedereen aanraden. Het geeft ook een veiliger gevoel op de weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER