Waarom winterbanden?

1
4241

Nu de dagen kouder worden, verschijnen de eerste advertenties voor winterbanden. U heeft ongetwijfeld veel vaker gehoord van winterbanden en wellicht maakt u er al jaren gebruik van. Weet u echter ook waarom en wanneer winterbanden van belang zijn? En welk soort banden bij uw auto passen? ABC Banden en Autoservice geeft graag uitleg, zodat u goed geïnformeerd en vooral veilig onderweg kunt.

Waarom winterbanden?

Zowel in de herfst als in de winter zorgen weersomstandigheden voor gevaarlijke situaties op de weg. De regen en het vallende blad zorgen in de herfst voor natte en gevaarlijke wegen. In de winter wordt dit veroorzaakt door vrieskou, sneeuw, ijs of ijzel.

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om in deze situaties meer grip op het wegdek te creëren. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40 procent van doden na een ongeval dat is veroorzaakt door een defect aan de auto, het gevolg is van gevaarlijke banden. Een bijkomend voordeel van winterbanden is dat uw zomerbanden tweemaal zo lang mee gaan.

Wanneer winterbanden?

Tegenwoordig zijn winterbanden niet alleen geschikt tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook voor het Nederlandse klimaat.

Een grote misvatting over winterbanden is dat ze alleen nut hebben als het sneeuwt. Wanneer de temperatuur overdag minder dan 7 ºC bedraagt bieden ze al meer grip dan zomerbanden. U kunt dus ook tijdens droog weer met temperaturen net boven het vriespunt beter met winterbanden rijden dan met zomerbanden.

Welke winterbanden?

Welke banden u kiest is afhankelijk van uw type auto en voor welke situaties u de auto gebruikt. ABC Banden en Autoservice adviseert u graag over óf en zo ja welke banden voor u geschikt zijn.

Maak een afspraak!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER