Voorkom autopech in de winter met de 5 tips van ABC Banden en Autoservice

0
3299

Stelt u zich eens voor: u heeft een belangrijke afspraak. U stapt mooi op de tijd in de auto. Maar, deze start niet! Of u bent al goed op weg als u een lekke band krijgt. Het volgende moment staat u met pech aan de kant. Dit zijn scenario’s waar niemand op zit te wachten. Al helemaal niet wanneer het vriest en donker is. Hoe voorkomt u dit? ABC Banden en Autoservice geeft tips!

5 tips tegen autopech

 

 1. Handrem
  Vriest het ’s nachts? Zet uw auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling. Zo voorkomt u dat de handrem vast vriest.
 2. Kies de juiste banden
  Voorkom onveilige situaties op de weg door in de wintermaanden te kiezen voor vierseizoenen- of winterbanden. Zo heeft u meer grip op de weg en bent u niet genoodzaakt om de auto aan de kant te zetten.
 3. Check uw bandenspanning
  De meest voorkomende oorzaak van een lekke band is het verlies van bandenspanning. Laat uw bandenspanning daarom tijdig controleren en eventueel herstellen.
 4. Controleer de vloeistoffen
  Koel-, vloei- en remvloeistof en stuurbekrachtigingsolie bevorderen de veiligheid van uw auto. Ook voldoende olie en ruitenwisservloeistof (mét antivriesmiddel!) zijn van belang. Zorg er daarom voor dat deze altijd op peil staan.
 5. Laat de accu controleren
  Een defecte of lege accu is de meest voorkomende oorzaak van autopech, vooral in de winter! De gemiddelde levensduur van een accu bedraagt 4 tot 5 jaar, maar met een beetje onderhoud kan dit gemakkelijk met enkele jaren verlengd worden.

Gratis accucheck bij ABC Banden & Autoservice

Om te voorkomen dat ook uw accu het laat af weten, biedt ABC Banden en Autoservice u een gratis accucheck aan.

Neem contact op voor een gratis accucheck!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER