Top 5 oorzaken voor autopech op vakantie

0
3601
vakantiecheck

Het is bijna zover! De vakantie is al geboekt, maar is uw auto er ook al klaar voor? Als u met de auto op vakantie gaat, verdient uw auto wel wat extra aandacht. Hoe voorkomt u dat u met de auto stil komt te staan in het buitenland? Doe de gratis Vakantiecheck van ABC Banden & Autoservice!

Ook dit jaar wilt u niet meemaken dat autopech de vakantie met een paar dagen vertraagt. Als u met uw auto op vakantie gaat, krijgt de auto flink wat te verduren. De vele kilometers die gemaakt worden zijn zwaar voor de auto. Door niet goed voorbereid op vakantie te gaan, neemt de kans op autopech toe. Hierdoor hebben de hulpdiensten ieder jaar weer veel werk aan gestrande reizigers in het buitenland. De top 5 redenen voor autopech is ieder jaar bijna hetzelfde:

1. Elektronische storingen
Op nummer 1 staat de elektronische storing. Door een storing in de software van de auto gaat bijvoorbeeld de verlichting niet meer uit. Hierdoor ontstaan er accuproblemen en komt u stil te staan. Autopech door elektronische storingen neemt nog ieder jaar toe. Oorzaak daarvan is dat steeds meer auto’s voorzien zijn van geavanceerde computers.

2. Lekke banden
Uiteraard in de top 5: de lekke band. Schroeven en spijkers op het wegdek zijn de grootste oorzaak van dit probleem.

3. Koelingsproblemen
Na de lekke band komen de koelingsproblemen. Deze problemen ontstaan door het niet bijvullen van het koelwater of een lekkage in het koelsysteem. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de slang er niet goed in zit. Voorkom deze problemen door een Vakantiecheck te doen bij ABC Banden & Autoservice. Wij controleren namelijk uw koelsysteem.

4. Kapotte koppeling
Tijdens uw reis naar de vakantiebestemming krijgt uw auto veel te verduren, zo ook de koppeling. Files, bergen en misschien wel een zware caravan achter de auto zorgen voor problemen met het schakelen. Daarom is het belangrijk om met een gezonde koppeling op reis te gaan. Zo kunnen problemen voorkomen worden.

5. Overbelaste turbo
Onderweg naar de vakantiebestemming wordt er vaak flink doorgereden. Doordat er lang achter elkaar op een hoog (vol) vermogen wordt gereden, wordt de turbo ook zwaarder belast. Dit kan voor problemen zorgen zoals bijvoorbeeld een gaslekkage, verstopping of luchtrestrictie.

Tijdens de Vakantiecheck worden de volgende punten gecontroleerd:

✔   Accu
✔   Remmen
✔   Vloeistoffen
✔   Banden
✔   Uitlaat
✔   Schokdempers
✔   Ruiten en ruitenwissers
✔   Koppeling
✔   Verlichting

Doe de gratis Vakantiecheck van ABC Banden & Autoservice en voorkom problemen onderweg naar uw vakantiebestemming.

Plan direct uw gratis vakantiecheck in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER