Najaarscheck: 5 tips om veilig het najaar in te gaan

0
2728

De temperatuur is voelbaar gedaald, het najaar is in aantocht! Dat betekent blad op de weg, meer regen en steeds kortere dagen. Hoe zorgt u ervoor dat u weer veilig de weg op kunt de komende maanden? ABC Banden en Autoservice geeft u 5 tips:

 1. Doe een airco-check
  Airco-check voor het najaar? Bij airco denkt u aan de zomer! Denk echter eens aan de condensvorming op uw vooruit, waardoor u niets kunt zien. Door een goed functionerend aircosysteem bent u hier snel vanaf en kunt u veilig op weg. Daarnaast voorkomt een goed werkende airco schadelijke schimmels en bacteriën.
 2. Meet uw bandenspanning
  Veel autobanden worden in de zomer flink op de proef gesteld. Wellicht bent u net als veel andere Nederlanders zwaar bepakt per auto of zelfs met een caravan op vakantie gegaan. Vaak legt u dan veel kilometers af om op vakantiebestemming te komen. Deze factoren hebben een grote invloed op de bandenspanning. Een optimale bandenspanning zorgt voor juiste stabiliteit en veiligheid van de auto.
 3. Check de vloeistoffen
  Koel-, vloei- en remvloeistof en stuurbekrachtigingsolie bevorderen de veiligheid van uw auto. Ook olie is niet alleen een smeermiddel voor de draaiende delen, maar ook een koel- en zelfs een reinigingsmiddel. Zorg er dus altijd voor dat deze netjes op peil staat. Daarnaast is ruitensproeiervloeistof belangrijk. Smerige ruiten en een leeg reservoir van je ruitensproeiervloeistof is een linke combinatie. Je ziet weinig en wilt de ruiten schoonmaken. Daarbij gaan de ruitenwissers automatisch aan maar als er dan geen vloeistof verschijnt trekken de ruitenwissers enorme strepen en wordt het zicht ernstig verminderd.
 4. Controleer verlichting
  Naarmate de winter nadert wordt het steeds vroeger donker. Naast de welbekende noodzaak van goede verlichting op de fiets, is goede verlichting van uw auto minstens zo belangrijk. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor uw mede weggebruikers.
 5. Kies de juiste banden
  Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40 procent van doden na een ongeval dat is veroorzaakt door een defect aan de auto, het gevolg is van slechte Gelukkig kiezen steeds meer mensen bewust voor de juiste banden. Of u nu kiest voor vierseizoenenbanden of een afwisseling tussen winter- en zomerbanden, laat u altijd goed informeren over uw optimale veiligheid.

Heeft u hier vragen over? ABC Banden en Service helpt u graag middels een najaarscheck!

Neem contact op voor een najaarscheck!

LAAT EEN REACTIE ACHTER