Maak kennis met Kees, ABC Banden en Autoservice Bunschoten

0
3610

Kees van Tol is een van de vaste gezichten van ABC Banden & Autoservice in Bunschoten. We spraken met hem over ABC, zijn werkzaamheden en zijn droomauto!

Kees, je werkt inmiddels alweer 9 jaar bij ABC Banden en Autoservice. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ja klopt! Ik ben als stagiair begonnen bij ABC Wageningen toen ik met de opleiding tweede autotechnicus gestart was. Dit is het eerste autobedrijf waar ik gewerkt heb en ik ben nooit meer weggegaan! Ik heb al in verschillende filialen mogen werken als assistent bedrijfsleider/bandenexpert. Inmiddels doe ik dat alweer 3,5 jaar in Bunschoten.

Gaat dat niet vervelen, zo lang bij hetzelfde bedrijf?

Ja, dat zou je denken he? Gek genoeg heb ik dat bij ABC helemaal niet. Het is een eerlijk, betrouwbaar bedrijf en past daarom heel goed bij me. Verder hebben we een flinke diversiteit aan auto’s die bij ons in de werkplaats komen, waarbij we behoorlijk wat verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hierdoor zijn er maar weinig dagen hetzelfde en blijven er steeds weer leuke uitdagingen op mijn pad komen. Ik vind het ook leuk dat we net wat anders zijn dan andere bedrijven, door altijd net een stapje verder te gaan voor onze klant.

Daar zal je wel druk mee zijn! Heb je ook nog wel wat vrije tijd?
Ik doe graag leuke dingen met mijn vriendin en ben daarnaast vaak in de sportschool en vinden. Maar ook in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met auto’s: het opknappen en restaureren ervan is echt een hobby van me.

Je ziet wekelijks veel verschillende soorten auto’s. Wat is nu jouw droomauto?

Een Ferrari F40! Het model vind ik prachtig en het is nog een ‘echte’ supercar van vroeger. Geen overbodige elektronica of assistentie-systemen die kunnen ingrijpen, maar een auto waar nog echt in gewerkt moet worden om hem op de weg te houden.

Waar ben je het meest trots op in je werk?
Natuurlijk is het leuk om een dikke set wielen onder een mooie auto te zetten of een groot probleem te verhelpen. Maar de meeste voldoening krijg ik toch wel echt als een klant 100% tevreden de deur uitloopt. Dan ben ik echt trots.

Heb je nog wat tips voor autobezitters?

Ja zeker! Allereerst: wacht niet te lang met het plaatsen van winterbanden. Nog steeds denken veel mensen dat een winterband pas nodig is als er ook daadwerkelijk sneeuw ligt. Dit is zeker niet waar. Let ook extra goed op de verlichting van uw auto. De dagen worden steeds korter. Hierdoor is het niet alleen van belang dat u goed zicht heeft op de weg, maar dat uw mede weggebruikers u ook goed kunnen zien!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER