5 tips om uw auto zomerklaar te maken!

0
2754

De zomertijd is ingegaan en dat betekent dat we de warmere maanden tegemoet gaan. U krijgt te maken met weersomstandigheden die van invloed zijn op uw auto. Om nadelige gevolgen te voorkomen, dient u hierop goed voorbereid te zijn. We geven u 5 tips bij voor het zomerklaar maken van uw auto!

1. Kies voor zomerbanden

Bij temperaturen boven de zeven graden, presteren zomerbanden het beste. Dit komt omdat de zomerband van een ander soort rubber gemaakt is dan een winterband. Winterbanden blijven elastisch bij lage temperaturen, maar hebben een langere remweg wanneer de temperatuur stijgt. Door het profiel van zomerbanden is de wrijving met het wegdek minimaal en heeft u maximale grip op de weg bij warmere temperaturen. Een stuk veiliger dus!

2. Doe een aircocheck

Een goed functionerende airco is geen overbodige luxe op warme zomerdagen. Het realiseert een aangename temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Door een airco check te laten uitvoeren voorkomt u beslagen ramen, schadelijke schimmels en hoge reparatiekosten.

3. Meet uw bandenspanning

Wanneer u met de auto op vakantie gaat, controleer dan altijd uw bandenspanning. Vaak legt u dan veel kilometers af om op vakantiebestemming te komen. Deze factoren hebben een grote invloed op de bandenspanning. Een optimale bandenspanning zorgt voor juiste stabiliteit en veiligheid van de auto.

4. Controleer uw vloeistoffen

De verschillende vloeistoffen in uw auto zijn van groot belang. Koelvloeistof speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van een oververhitte motor. Vooral als het warmer wordt is het van groot belang dat peil hiervan op orde is. Ook remvloeistof en olie bevorderen de veiligheid van uw auto. Check ook de ruitenvloeistof, zodat u bloesem, vliegjes en andere viezigheid gemakkelijk van uw voorruit kunt verwijderen. Zo heeft u nooit last van een belemmerd zicht!

Heeft u hier vragen over of wilt u hulp bij het zomerklaar maken van uw auto? Maak gerust een afspraak bij ABC Banden & Autoservice!

LAAT EEN REACTIE ACHTER